-

ویپ چیست؟ Voip چیست ؟

(Total 1 Votes : 4 of 5)

03 / 07 / 1395

ویپ چیست؟

VOIP مخفف Voice Over Ip به معنی صدای تحت شبکه است و در واقع به انتقال صدا و محتوای تصویری از طریق پروتکل اینترنت (IP – آی پی) ویپ می گویند. ویپ از طریق مجموعه ای از تکنولوژی ها و متود ها طراحی و پیاده سازی می شود و بستر آن را شبکه های کامپیوتری تشکیل می دهند.

کاربرد اصلی سیستم های VOIP در ارتباطات تلفنی داخل شبکه و ارتباطات تلفنی اینترنتی می باشد. استفاده از سیستم های تلفنی ویپ امروزه برای بسیاری از شرکت های کوچک و بزرگ رواج پیدا کرده است.

 

ویپ چگونه کار می کند؟

کار اصلی Voip تبدیل سیگنال های آنالوگ صدا به سیگنال های دیجیتال و انتقال سیگنال های دیجیتال شده از طریق بستر شبکه می باشد. ویپ می تواند صدا را با کیفیت بالای HD بین دو کلاینت شبکه منتقل کند. در واقع هر گوشی تلفن ویپ در شبکه نقش یک کلاینت را ایفا می کند که با IP مشخصی در شبکه قرار می گیرند. به همین دلیل به گوشی های ویپ ، تلفن IP هم می گویند.

ویپ چگونه می تواند در بیزینس شما موثر باشد؟

همانطور که اشاره شد مهمترین ویژگی تلفن های ویپ استفاده از بستر شبکه برای انتقال دیتا می باشد. همین ویژگی سبب می شود تا بتوان از طریق شبکه الگوریتم های مختلفی را برای سیستم تلفنی بیزینس های مختلف طراحی و پیاده سازی کرد. امکان ارتباط با نرم افزار های CRM و یا استفاده از برنامه نویسی های اختصاصی از جمله قابلیت های مهم ویپ برای بیزینس های بزرگ و کوچک می باشد. هم اکنون بسیاری از شرکت ها با نصب سیستم های ویپ از قابلیت های تلفن گویا، مانیتورینگ تماس ها، ردگیری تماس های پیشین ، انتظار در صف ، ارتباط با کارشناس مربوطه ، نظرسنجی ، اولویت تماس و بسیاری از قابلیت های پیشرفته دیگر سیستم های ویپ بهره می گیرند. هسته اصلی سیستم های ویپ ، سرور ویپ است که می تواند بر حسب نوع سخت افزار مجموعه تماس ها و مکالمات را پردازش و بایگانی کند.

سیستم های ویپ علاوه بر اتوماسیون کردن پروسه های کاری شرکت ها ، در کاهش هزینه های تماس بین شعب ، نیز موثر است. زیرا ارتباط بین شعب از طریق شبکه یا اینترنت فراهم می گردد و دیگر نیاز به ارتباط مخابراتی نمی باشد.

ویپ چیست

پروتکل های استاندارد ویپ کدامند؟

معروف ترین پروتکل ویپ   SIP می باشد که اغلب گوشی ها و تجهیزات ویپ از این پروتکل پشتیبانی می کنند. از دیگر پروتکل های معروف ویپ می توان به IAX ، RTP و MGCP اشاره کرد.

سیستم های سانترال ویپ

اصطلاح سانترال که در سیستم های تلفنی آنالوگ بکار می رود عملا در سیستم های ویپ جای خود را به سرور VOIP داده است. گرچه همینک دستگاه های سانترال ویپ نیز در بازار موجود است اما با توجه به اینکه دستگاه های سانترال سیستم های محدودی هستند استفاده از سرور بجای سانترال بدلیل قابلیت توسعه پذیری بالا توصیه می شود. هم از نظر هزینه ای و هم از نظر کارایی ، سرورهای ویپ برتری قابل ملاحظه ای دارند.

مزیت های تلفن ویپ Voip نسبت به تلفن های آنالوگ ؟

برخلاف سیستم های تلفنی آنالوگ (سانترال های قدیمی) ، امکان نویز و پارازیت روی خطوط وجود ندارد و از طرف دیگر کیفیت صدا در مسافت های بالا نیز تغییری نمی کند.

به دلیل استفاده از ساختار شبکه در تلفن های ویپ ، نیاز به کابل کشی های مجزا برای هر گوشی تلفن نیست. در صورتی که در تلفن های آنالوگ برای هر گوشی تلفن یک سیم مجزا تا سانترال کشیده می شود. این مسئله از نظر هزینه ای و زیبایی مشکلات مختلفی را بوجود می آورد.

به دلیل استفاده از ساختار شبکه در سیستم های ویپ امکان ارتباطات بیسیم ( وایرلس ) با کیفیت بالا وجود دارد. به این معنی که می توان گوشی های ویپ را در شبکه های وای فای قرارداد و یا از طریق وایرلس رادیو فواصل طولانی را به یکدیگر متصل کرد.

به دلیل استفاده از ساختار شبکه در سیستم های تلفنی ویپ می توان از طریق اینترنت و از هر جای دنیا به سیستم تلفنی ویپ متصل شد. به عنوان مثال یکی از داخلی های ویپ می تواند در کشور دیگر تعریف شود بدون آنکه تماس گیرنده از محل داخلی خبر داشته باشد.

در سیستم های VOIP ، بر خلاف سانترال های آنالوگ نیاز به نصب ماژول های سخت افزاری مجزا برای قابلیت هایی مثل تلفن گویا، ضبط مکالمات ، انتظار در صف و ... نیست. بلکه تنها از طریق نصب ماژول های نرم افزاری بسیاری از قابلیت های پیشرفته روی سرور ویپ اضافه می گردد.

 

سازگاری تلفن های ویپ با نرم افزارهای ارتباط با مشتریان (CRM ها(

همانطور که پیشتر اشاره شد سیستم های ویپ می توانند از طریق شبکه با نرم افزار های ارتباط با مشتریان (CRM ها( متصل شوند. از طریق نرم افزارهای واسطه API ، سیستم ویپ می تواند به پایگاه داده هر نرم افزاری متصل شود و اطلاعات مورد نظر را رد و بدل کند.